VANDRETURE OG UDFLUGTER

Road Trips

For dem, der ønsker at udforske den færøske natur, kan vi varmt anbefale at bruge guiden “Hiking in the Faroe Islands“. Der er sikre stier og ruter for alle, der er på udkig efter en storslået naturoplevelse. Denne guide kan også hjælpe dig med at få mest muligt ud af dine bilture, når du lejer en bil på Færøerne. Læs mere om de biler, vi tilbyder, her.

Vi har udvalgt nogle af vores yndlingsudflugter, som du kan udforske med din billeje på Færøerne. Vi håber, at du vil nyde landskaberne. Vær venlig at respektere naturen og de lokale på din rejse.

Planlægning af dit ophold er et af de grundlæggende skridt, før du lejer en bil på Færøerne. Læs flere tips om biludlejning her.

Múlafossur

drive around the Faroe Islands with your rental car

Kør til Gásadalur, den vestligste landsby på lufthavnsøen Vagar. Her vil du opleve det fascinerende vandfald, Múlafossur. Dette er et højdepunkt for mange af vores udenlandske besøgende, da synet er helt anderledes end noget andet. Det fantastiske vandfald løber ud fra øens kant direkte ud i Nordatlanten.

drive around the Faroe Islands with your rental car

Kæmpen og heksen

Tjørnuvík er en lille landsby ved en strand på den nordlige spids af Streymoy. Herfra kan du se to stenhøje, som i en gammel færøsk fortælling beskrives som en kæmpe og en heks. I et forsøg på at bringe vores øer til Island, stod solen op, før de kunne gøre det, og blev til sidst forvandlet til sten. Denne gamle folkeeventyr og de charmerende huse har været med til at gøre denne lille landsby til en stor attraktion for både lokale og turister.

Desuden er Tjørnuvík også et godt sted at surfe.
Kontakt en lokal surfguide for at få mere at vide
.

Fossá

På vej til Tjørnuvík skal du sørge for at stoppe ved Fossá ved Haldarsvík. Det er en populær turistattraktion, især efter kraftige regnskyl. Det er et af Færøernes højeste vandfald med sine 140 meter.

Kirkjubøur

Kirkjubøur er ganske vist lille, men rig på historie. I middelalderen var landsbyen centrum for al religiøs og kulturel aktivitet i landet, og her ligger det mest berømte færøske monument, ruinerne af Magnuskatedralen.

Brug
dette kort til en selvledende oplevelse
i denne smukke lille landsby.

Viðareiði

Udforsk Viðareiði, som er den den nordligste landsby på Færøerne. Denne lille landsby er et perfekt sted for en episk vandretur, da Kap Enniberg er med sine 754 meter det højeste forbjerg på Færøerne og et af de højeste forbjerge i verden.

Oyggjarvegurin

car rental in faroe islands looking over a fjord

Tag den gamle vej fra Tórshavn til Kollafjørður. Den fører dig tæt på flere bjergtoppe. Her kan du opleve flere betagende udsigter, f.eks. den ikoniske udsigt, når du kører mod Norðadalur.

car rental in faroe islands looking over a fjord

Gjógv

Gjógv er en lille landsby med udsigt over en majestætisk udsigt over Kalsoy-bjergene. Gjógv er færøsk og betyder kløft og har fået sit navn på grund af den kløft, der løber ud i havet nord for landsbyen.

Lunderne yngler her fra begyndelsen af maj til slutningen af august.

Eysturoy-tunnel

Oplev verdens første undersøiske tunnel med en rundkørsel. Tunnelen forbinder Streymoy med Skálafjørður fjordens østlige og vestlige arm.

Få den fulde oplevelse af Eysturoy-tunnelen ved at stille ind på radiostationen 97 FM og høre et soundtrack med lyde fra tunnelen. Radiokanalen er kun tilgængelig inden for tunnelen.

Slættaratindur

Nyd en tur i din lejebil på Færøerne til Slættaratindur. Med en højde på 880 meter er det det højeste bjerg på vores øer, og en vandretur giver en enestående udsigt.
Køreturen til bjerget er en oplevelse i sig selv. Landskaberne i området er betagende.

SideMenu