TIPS OM BILUDLEJNING

Med en lejebil på Færøerne kan du udforske vores landskaber i dit eget tempo. Tag dig tid til at nyde de nye betagende udsigter, som du får ved hvert eneste sving og hver eneste drejning.

Som en af vores kunder udtrykte det, Hvis du overvejer, om du skal leje en bil på Færøerne – så gør det! Det er meget nemmere… du vil ikke fortryde at have en bil. Det er nemt at leje en bil på Færøerne, og som et lokalt firma vil vi gerne dele nogle tanker om bedste praksis for at gøre processen problemfri.

Leje af en bil på Færøerne

Planlæg dit ophold

Hvis du ikke allerede har planlagt dit ophold på Færøerne, før du søger efter en lejebil, anbefaler vi, at du har en grov idé om turen, før du lejer en bil. Hvis du ved, hvor og hvor længe du planlægger at bo, og hvilke steder du vil se, får du en bedre forståelse af, hvad du ønsker af din biludlejningsudbyder.

Steder for afhentning og aflevering

Det er de mest almindelige steder, hvor biludlejningsfirmaer tilbyder afhentning og returnering.

Hvis du ankommer med fly, anbefaler vi, at duhenter din bil i Vágar lufthavn som det første, man skal gøre efter at have forladt terminalen. Da der kun er få attraktioner i gåafstand fra lufthavnen, og Tórshavn ligger 40 minutters kørsel væk, er det meget begrænset, hvad man kan foretage sig uden bil.

Hvis du ankommer med færgen eller vælger at tage offentlig transport fra lufthavnen til Tórshavn, har Rent Your Car et stort udvalg af afhentnings- og returneringssteder til rådighed. Vi tilbyder fleksibel levering på steder som krydstogtterminaler, hoteller og Airbnb-levering.

Booking af din lejebil

Vi anbefaler, at du informerer dig om, hvilken klasse du ønsker at leje en bil i, så du ikke støder på problemer som f.eks. manglende bagageplads, komfort eller økonomi. På siden “Vores biler” giver vi flere oplysninger om de biludlejningsklasser, vi tilbyder.

Sørg for at foretage en reservation så hurtigt som muligt, hvis du planlægger at besøge Færøerne om sommeren, da de fleste biludlejningsfirmaer er fuldt bookede i sommermånederne.

Skjulte omkostninger og ubehagelige overraskelser

Hvis du er på udkig efter billig biludlejning, er de fleste prislister i en “fra”-pris. Du kan få den mest nøjagtige prisangivelse ved at gå ind i bookingprocessen og se den samlede pris på siden med kontaktoplysninger.

Hvis du ønsker at sammenligne priser for at få det bedste tilbud, kan du klikke her for at se en oversigt over biludlejningsudbydere.

Som en lokal biludlejningsvirksomhed har Rent Your Car til formål at yde god service til lave priser.

Undersøg altid bilen for skader, inden du tager den i brug, og tag billeder, hvis du finder noget. På denne måde har du dokumentation, hvis det skulle ske, at agenturet forsøger at opkræve dig for skader, som du ikke har lavet.

Sørg for, at du har ubegrænset kilometertal på din lejebil, da den ekstra regning kan være en ubehagelig ekstraudgift. Hos Rent Your Car er ubegrænset kilometertal inkluderet i hver ordre.

Ud over prisen for biludlejningen skal du forvente, at der opkræves et gebyr på dit kreditkort fra afhentning til et par dage efter din hjemkomst, da dette bruges af sikkerhedshensyn, hvis der er behov for yderligere betalinger. Gebyret varierer, så sørg for at spørge din udbyder, så du er forberedt.

Det er en ubehagelig overraskelse at opdage, at du har betalt ekstra for en selvrisikoforsikring, når dit forsikringsselskab allerede havde dækket dig. Derfor anbefaler vi, at du dobbelttjekker din forsikring, inden du gennemfører reservationen af lejebilen.

Men hvis du ikke er dækket, anbefaler vi stærkt, at du tegner en selvrisikoforsikring. Den dækker alle skader på bilen, mens den er i din besiddelse, op til 9.000 DKK.

På Færøerne er lønningerne højere end i mange andre lande, så reparationer er ikke billige, og bilreparationerne kan blive dyre.

Desværre oplever vi flere tilfælde, hvor kunder ikke har inkluderet forsikring i deres booking og senere bliver faktureret for en bilskade, som de ikke selv var herre over. En regning, som en selvrisikoforsikring ville have dækket.

Undervandstunneler, der forbinder øer, har kørselsafgifter. Disse gebyrer håndteres online, hvilket gør processen problemfri. Det kan dog let blive en omkostning, der øger din endelige regning drastisk, hvis du bruger dem ofte. Her er et kort, der viser Færøernes undersøiske tunnelplaceringer og priser.

Her hos Rent Your Car tilbyder vi undervandstunnelpas, som dækker to af de tre undervandstunneler på Færøerne. Uanset om du inkluderer det i din booking eller ej, håndterer vi omkostningerne for dig og tilføjer det endelige gebyr til din booking, når du afleverer bilen.

Oplysninger om køretøjet

De fleste færøske biludlejningsfirmaer tilbyder både manuelle og automatiske gear, selv om automatiske biler generelt har en højere dagspris. Sørg for at dobbelttjekke med dit bureau, inden du gennemfører din booking, hvis du udelukkende ønsker automatisk transmission.

De fleste biler har indbyggede GPS-systemer, men Færøerne er ikke synlige på alle systemer.. Men hvis du har lomme-wi-fi inkluderet i din reservation, er GPS’en på din telefon helt fin nok. Hvis du ikke har adgang til denne tjeneste, skal du spørge biludlejningsfirmaet, om det indbyggede system fungerer, eller om du skal leje en ekstra GPS.

SideMenu